• Tour de France

          • Je cyklistický výlet v podaní 7. A. Kto ho vymyslel? Triedny p. uč Hanták – športovec a telocvikár. O bezpečnosť počas cesty sa staral aj p. riaditeľ Král a p. uč. Bárková. Vyrazili ráno z Nemšovej po Vážskej cykloturistickej magistrále cez Trenčín až do Opatoviec. Tu bola malá pauza na občerstvenie a na načerpanie síl do ďalšej etapy cez Kubrú, Trenčiansku Teplú do  Nemšovej. Spolu prešli 45 km. Majú náš obdiv.

          • Vyšívané obrázky

          • Po návrate do školy sme sa s piatakmi na technike pustili do vyšívania. Najprv nácvik stehov a potom šup na obrázok. Vyšívali sme na papier, do vytlačeného obrázka sme narobili dierky, aby sa ihla ľahšie prevliekala. Nebolo to vôbec jednoduché, niektorým sa papier trošku roztrhal alebo pokrčil. Zaujímavé bolo, že aj tí najväčší „urečnenci“ zabudli pri práci rozprávať:-) Hotový obrázok sme zarámovali – papierovým rámom, trošku prizdobili a tu je výsledok.

          • Duchovná kytica modlitieb

          • Od 24. 4. 2021, kedy v Skalke nad Váhom prijal biskupskú vysviacku Mons. Peter Beňo, uplynul už nejaký čas. V tomto čase na neho a jeho službu naši žiaci pod vedením p. uč. Mgr. Moniky Tatranskej a Mgr. Lenky Vrtíkovej nezabúdali. Na hodinách náboženstva sme sa modlili desiatok sv. ruženca, ktorý sme obetovali za nášho nového pomocného biskupa. Motivovali sme žiakov, aby aj svoje osobné modlitby, sv. omše, sv. prijímania, sebazápory a dobré skutky obetovali na tento úmysel.  

            Spoločne sme sa pomodlili:

            248 sv. ružencov

            555 modlitieb Verím v Boha

            855 modlitieb Otče náš

              18 modlitieb Zdravas Mária

            749 modlitieb Sláva Otcu

            355 sv. omší

            190 sv. prijímaní

            115 sebazáporov

            580 dobrých skutkov.

            Tak sme spoločne uvili duchovnú kyticu modlitieb, ktorú sme nášmu otcovi biskupovi do Nitry aj poslali. Pridali sme aj niekoľko osobných želaní od žiakov z každej triedy, ktoré žiaci doplnili aj obrázkami.

          • OZO

          • Táto skratka v sebe skrýva názov kurzu Ochrana zdravia a človeka. Každoročne si v rámci kurzu zasúťažíme v športových disciplínach, zdravotníckej príprave, trošku prevetráme vedomosti z náboženstva, učíme sa spoznávať naše dreviny, separovať odpad. Každá súťaž má svojho víťaza a tohtoročným sa stala 8.B. Blahoželáme!

          • Svet bábok

          • Naši šikovní piataci dokázali, že majú radi bábkové divadlo. Na hodinu literatúry si vytvorili krásne a zaujímavé bábky. Inšpirovali sa známymi rozprávkovými postavičkami, alebo si vytvorili svoju vlastnú maňušku, javajku  alebo marionetu. Pozrite sa, ako sa im to podarilo.

          • Malí chovatelia

          • Tretiakom priniesla pani učiteľka PDA do triedy malé pakobylky austrálske s prísľubom, ža ak sa budú o ne dobre starať, na konci školského roka si ich môžu zobrať  domov na chov. Pakobylky sa zväčšovali z týždňa na týždeň, u tretiakov sa im páčilo. Deti, ktoré mali záujem si priniesli do školy poháre, nádobky na potravu a teraz sú už „krásavice“ z nášho chovu v Závade, Ľuborči, Nemšovej... Verím, že sa budú o ne starať a do konca prázdnin im riadne narastú. Viete že, že jediná potrava, ktorou sa kŕmia sú listy z maliny a černice?

            I.Strašková

          • Letné tábory

          • Leto sa blíži a s ním aj letné tábory, ktoré pripravila pre vás Katolícka spojená škola :-)

            PRIHLÁŠKY budú k dispozícii od 1.6. 2021 na vrátnici školy alebo u p.učiteľky Novosadovej.

          • Módna prehliadka

          • Dievčatá a chlapci zo 6.A spojili spoločné sily v celotriednom a zároveň ročníkovom projekte zo slovenčiny, ktorý sa týkal zorganizovania módnej prehliadky. Šiestaci si vyskúšali povolanie moderátora, dídžeja, modeliek a modelov, fotografov, kameramanov, návrhárov, tvorcov reklamy,... atď. Výstupom bol plagát o módnej prehliadke, výklad o móde, výborne zorganizovaná módna prehliadka, rozhovor novinárov s návrhárom a módnou políciou. Treba  pochváliť a vyzdvihnúť spoločnú spoluprácu celej triedy.

          • Recitačný pondelok pod Trenčianskym hradom

          • 7. júna sa naši žiaci druhého stupňa zúčastnili Okresného kola súťaže Hviezdoslavov Kubín, ktoré sa uskutočnilo v Galérii M. A. Bazovského v Trenčíne. Naši šikovní recitátori Natália Miškechová (9. A), Vladislav Galko (7. A), Natália Ďurechová a Petra Koníčková (6. A) boli výborne recitačne pripravení a hoci sa neumiestnili, získali cenné skúsenosti. Vo veľkej konkurencii sa nestratili, za čo im patrí veľká pochvala.

        • Cesta do sveta literatúry
          • Cesta do sveta literatúry

          • Napriek nepriazni, ktorú nám pripravila pandémia koronavírusu, sme veľa necestovali. Avšak cestovať sa dalo pomyselne. Žiaci 1. stupňa nastúpili do vlakov, autobusov, lodí, lietadiel menom Knižka. Dali sa unášať, plaviť či viezť detskou literatúrou. Túto si prelistovali a zastavili na zastávke próza, niektorí zasa na zastávke poézia. Vybrali si lístok, alebo vstupenku svojej cesty, teda veku primeranú ukážku. Cesta bola namáhavá:naučiť sa text naspamäť.

            Prvá prestupová stanica- triedne kolo. Tí, ktorí boli výborne pripravení a vo výbornej recitačnej kondícii, zvládli pokračovať v ceste. Cieľ - školské kolo súťaže. Cestujúci: Alžbetka Prnová, Magdaléna Jarošová, Viktória Sémančíková , Natália Hrehušová, Katarína Máliková, Marek Mahrík, Krstián Králik, Dorota Révesová, Lívia Mellenová a  Nelka Záhorcová.

            A kto  3.6.2021 najviac zaujal spolucestujúcich, teda porotu a publikum?  Kto vyhral školské kolo? Kto sa tešil? Kto získal knižnú odmenu a diplom? No predsa víťazi.

            V prednese poézie a prózy žiaci uspeli nasledovne:

            1. miesto - Katka Máliková 2.A
            2. miesto - Marek Mahrík 3.A
            3. miesto -  Alžbetka Prnová 1.A

            Víťazom gratulujeme a prajeme veľa úspechov v ďalších ročníkoch recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín.  Šťastnú cestu!

          • Podávanie žiadostí o prijatie dieťaťa do Materskej školy sv. Gabriela na školský rok 2021/2022

          • Riaditeľstvo Katolíckej spojenej školy v Nemšovej

            oznamuje rodičom detí, že podávanie žiadostí o prijatie dieťaťa do Materskej školy sv. Gabriela na školský rok 2021/2022 prebieha od 1. do 31. mája 2021 formou elektronickej prihlášky na webovom sidle Katolíckej spojenej školy v Nemšovej: www.sksnemsova.sk

            Prosíme o sledovanie webovej stránky našej Katolíckej spojenej školy:

            www.sksnemsova.sk, na ktorej včas zverejňujeme všetky nové informácie.

            Ďakujeme Vám za prejavenú dôveru.  

        • Vlasy z písmen?
          • Vlasy z písmen?

          • Áno, aj mačka, šálka, zemeguľa....to všetko je možné. Používanie písmen vo výtvarníctve priniesol umelecký smer lettrizmus v prvej polovici 20. storočia z Francúzska. V našej minigalérii môžete obdivovať umelecké diela deviatakov.

          • Pravidlá pre odovzdávanie "Vyhlásenia o bezinfekčnosti"

          • Pravidlá pre odovzdávanie "Vyhlásenia o bezinfekčnosti".

            Oznamujeme rodičom, že "Vyhlásenie  o bezinfekčnosti"  je potrebné poslať v prípade, ak je žiak  chorý, alebo chýba 3 a viac dní.

            Ak je žiak  chorý, napríklad v piatok, sobotu, nedeľu alebo v sobotu, nedeľu, pondelok, je už potrebné poslať  "Vyhlásenie o bezinfekčnosti ". 

            Ak je dieťa doma iba cez víkend a v  pondelok opäť nastupuje do školy, "Vyhlásenie o bezinfekčnosti" posielať nie je potrebné.

          • Deň Zeme

          • Deň Zeme 

            patrí  medzi najuznávanejšie a najpopulárnejšie podujatia na záchranu Zeme. 22. apríl je už tradične dňom, kedy má naša planéta sviatok. Čo ste si pre ňu pripravili vy? Nejaký darček? Predsavzatie? Nič?! Inšpirovať sa môžete aj aktivitami našich ôsmakov. Že už je neskoro? Už sme to v tomto roku zmeškali? Nevadí. Veď z každého dňa si môžeme urobiť Deň Zeme a aspoň malou aktivitou pomôcť svetu „prežiť“.

          • Zápis do 1. ročníka a do prípravných ročníkov Katolíckej spojenej školy na šk. rok 2021/2022

          • Vážení rodičia budúcich prváčikov

            Termín zápisu do 1. ročníka a do prípravných ročníkov formou elektronickej prihlášky je v našej Katolíckej spojenej škole

            1. - 30. apríla 2021

            Predpokladaný termín fyzického zápisu v priestoroch školy je:

            27. - 29. apríla 2021 

            Pred samotným zápisom je potrebné vyplniť elektronickú prihlášku, ktorá je sprístupnená v ľavom menu, pod názvom: “Elektronická prihláška“. 

            1. Vyplňte elektronickú prihlášku - nájdete ju aj pod týmto oznamom.

            2. Poznačte si kód prihlášky (v prípade, že budete potrebovať niečo v prihláške opraviť alebo dopísať).

            3. Vyhlášku vytlačte a podpíšte. Obaja rodičia.

            4. Takto vytlačenú a podpísanú prihlášku prineste na zápis svojho dieťaťa spolu s vytlačeným a vypísaným tlačivami - taktiež ich nájdete pod týmto oznamom:

            a) Žiadosť o prijatie do 1. ročníka alebo

            - Žiadosť o prijatie do prípravného ročníka.

            b) Dotazník pre rodičov

            c) Záväzné vyhlásenie rodičov

            d) Súhlas so spracovaním údajov

            5. Všetky tlačivá, prosím prineste vyplnené a podpísané na zápis svojho dieťaťa

            v dňoch 27. - 29. apríla 2021 do našej školy.

            6. Na zápis si ešte prineste: rodný list dieťaťa a váš preukaz totožnosti.

             

            Upozorňujeme vás, že:

            1. Zápisu do prvého ročníka ZŠ sa musia zúčastniť všetky deti, ktoré 

            k 1. septembru 2021 dosiahnu vek 6 rokov (t. j. narodené do 31. 08. 2015).

            2. Zápisu sa musia opätovne zúčastniť aj deti, ktorým bol v školskom roku 2020/2021 povolený odklad povinnej školskej dochádzky.

            3. Pokiaľ dieťa nie je zrelé na plnenie povinnej školskej dochádzky, zákonným zástupcom budúcich prvákov odporúčame obrátiť na príslušnú pani riaditeľku MŠ, ktorá má kompetencie povoliť predĺženie predprimárneho vzdelávania dieťaťa.

            4. Aj v takom prípade je však nutné zápis v základnej škole absolvovať a informovať základnú školu o skutočnosti, že dieťa bude mať predĺžené predprimárne vzdelávanie.

            Akou formou sa zápis uskutoční a či sa uskutoční v plánovanom termíne vás budeme včas informovať.

            Preto vás prosíme o sledovanie webovej stránky našej Katolíckej spojenej školy, na ktorej včas zverejňujeme všetky nové informácie.

             

            Ďakujeme Vám za prejavenú dôveru, a už teraz sa tešíme na našich nových budúcich prváčikov.

          • Prípravný ročník pre deti s narušenou komunikačnou schopnosťou

          • Prípravný ročník pre deti s narušenou komunikačnou schopnosťou

             

                        Aké výhody so sebou prináša Prípravný ročník  pre deti s NKS ?

             

            • dieťa hravo nabieha na školský systém
            • zvyká si na školské povinnosti v prostredí hračiek
            • prípravný ročník sa počíta do povinnej školskej dochádzky
            • činnosť detí je členená ako v škole, no prispôsobená ich individuálnym a okamžitým potrebám
            • prípravný ročník je náročnejší ako škôlka, no hravejší ako škola

             

             

            Prípravný ročník s narušenou komunikačnou schopnosťou na Katolíckej spojenej škole v Nemšovej Vám ponúka komplexnú ranú starostlivosť o Vaše dieťa :

             

            • individuálna logopedická intervencia
            • celodenný rozvoj komunikačných zručností
            • zraková stimuláciu pomocou hier, cvičení, pracovných listov
            • sluchovú stimuláciu prostredníctvom hudby „šitej“ každému dieťaťu na mieru cez metódu JIAS (bližšie info – http://www.avare.sk/metodajias-sluchova-stimulacia/ )
            • rozvíjanie predmatematických a matematických predstáv – pravoľavá orientácia na sebe a v okolí, priestorová orientácia, odhad, poznávanie čísel, logické úlohy, matematické operácie, základné geometrické tvary ...
            • rozvíjanie grafomotoriky, jemnej a hrubej motoriky
            • fonematické uvedomovanie podľa Eľkonina – ide o originálny teoreticky zdôvodnený a prepracovaný program. Fonematické uvedomovanie je schopnosť vedome narábať so segmentami slov, uvedomiť si zvukovú štruktúru slov, identifikovať poradie zvukov reči, uskutočniť hláskovú analýzu a syntézu, a to ešte skôr, ako sa dieťa naučí čítať
            • rozširovanie predčitateľských zručností

                        -    bilaterálna integrácia - ide o pohybový program vychádzajúci z vývinových cvičení. V dôsledku používania tohto programu sa obvykle zrýchľuje pracovné tempo, deti alebo dospelí sú schopní vykonávať viacero činností naraz s väčšou ľahkosťou, sú schopní rýchlejšie si pospájať veci do súvislostí. Inými slovami „rýchlejšie im to páli“. Zlepšuje sa pamäť, rovnováha aj motorika, v dôsledku toho aj školské zručnosti ( www.avare.sk)

            • veľa rozvíjajúcich hier, aktivít, kreslenia, maľovania, skladania, spievania, zážitkového učenia a hrania sa
            • spoznávanie Boha, správnych morálnych hodnôt deťom prístupným spôsobom

             

             

            Denný režim a rozvrh v Prípravnom ročníku v KSŠ Nemšová je navrhnutý a koncipovaný tak, aby sa deti nepreťažovali, no mali plnohodnotne využitý čas na ich plnohodnotný, primeraný vývin.

            Po dohode s rodičmi dieťaťa  sa môžeme prostredníctvom diagnostických materiálov lepšie pozrieť na oslabené čiastkové funkcie – prostredníctvom Metodiky Sindelar pri predchádzaní porúch učenia a zamerať sa na ich odstránenie. Môžeme sa sústrediť na oslabenú pozornosť a sústredenie cez Metodiku Kuprev.  

             

            Deti majú k dispozícii aj Školský klub detí a množstvo zaujímavých krúžkov cez Centrum voľného času ako súčasť KSŠ v Nemšovej.

             

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje