• OZNAM PRE RODIČOV O MOŽNOSTI DOBROVOĽNÉHO TESTOVANIA A SAMOTESTOVANIA ŽIAKOV

          • Vážení rodičia.

            Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR umožňuje na začiatku školského roka 2021/2022 dobrovoľné testovanie žiakov v školách a v domácom prostredí. Možnosť testovania PCR kloktacími testami môžu využiť všetci žiaci, aj zaočkovaní, aj tí, ktorí prekonali ochorenie COVID-19. Možnosť testovať sa PCR kloktacími testami bude možná len na začiatku školského roka.

            V priebehu školského roka bude možnosť využívať dobrovoľné samotestovanie žiakov antigénovými testami v domácom prostredí. Každý žiak ZŠ, ktorého rodič prejaví záujem, dostane sadu 25 ks testov na domáce samotestovanie. Možnosť antigénového samotestovania môžu využiť všetci žiaci, aj zaočkovaní, aj tí, ktorí prekonali ochorenie COVID-19. Pokiaľ sa rodičia rozhodnú využiť možnosť domáceho samotestovania žiakov, je odporúčané ho realizovať v pondelok a vo štvrtok ráno pred nástupom do školy, alebo kedykoľvek, keď žiak prejavuje jeden z príznakov ochorenia COVID-19.

            Prosíme vás, aby ste prostredníctvom elektronického prihlasovania v aplikácii Edupage vyjadrili svoj záujem, resp. nezáujem o testovanie PCR kloktacími testami a samotestovanie antigénovými testami do stredy 25. 08. 2021 do 24.00 hod.

            Ďakujeme za pochopenie.

            Vedenie školy  

          • Nový autobusový spoj z Nemšovej do Trenčína

          • SAD Trenčín informuje, že od 1.9.2021 bude premávať v pracovné dni spoj s časom odchodu 14:10 z Nemšovej žel. st. cez Ľuborču, Kľúčové, Skalku n. V. do Trenčína.

            V minulosti bola takáto požiadavka zo škôl v Nemšovej, aby deti, ktoré končia šiestou vyučovacou hodinou mohli ísť na obed a nezmeškali autobusový spoj. Nezabudli sme na to a v súčasnosti sa takáto možnosť naskytla.

            Milan Kadlecaj, dispečer prímestskej autobusovej dopravy prev. Trenčín.

          • Výtvarný tábor

          • Cez letné prázdniny nechýbal na našej škole ani Výtvarný tábor pod vedením p.uč.Petronely Novosadovej, ktorý prebiehal od 26.7. do 30.7.2021.

            Pre deti p.uč. pripravila veľa výtvarno - tvorivých aktivít: maľba na drevo, na sklo a na plátno. Deti si namaľovali originálne drevené vešiaky, vázičku s prírodným motívom a obraz s témou Motýľ. Navštívili sme Galériu Bazovského v Trenčíne, kde sa deti oboznámili so súčasným umením v podobe keramiky i portrétnej maľby a v Králikovom mlyne v Nemšovej mohli vidieť výstavu historických hračiek.

            Deti si z tábora odnášajú originálne práce, zážitky a sadu akrylových farieb so štetcom na ďalšiu tvorbu

          • Letný tábor

          • V júli sa uskutočnil v našej škole letný denný tábor pod vedením p.uč. Aďky Barkovej, Aďky Málikovej a Veroniky Červeňanovej. 

            Ako sme sa mali? Deti jednohlasne kričali: "Výborne!"

            Na každý deň boli pripravené aktivity a výlety, z ktorých si deti odniesli mnoho zážitkov a darčekov. 

            V rámci tvorivých dielní sme vypaľovali na drevo, maľovali sme veselé kamene, vyrábali sme si prívesky. Spoznali sme krásy zrúcaniny hradu Vršatec. Navštívili sme Gazdovstvo Uhliská, kde sa deti povozili na koníkoch a pozreli si mini zoo. Na záver tábora boli pripravené súťaže, vyhodnotenie a rozlúčka s táborom.

          • Šikovníček

          • Od pondelka 19.7. do stredy 21.7. sa pod vedením p.uč. Petronely Novosadovej uskutočnil výtvarný tábor Šikovníček. Každý deň bol plný tvorivých aktivít: maľba na textil, land-art, výroba mydiel, výstava historických hračiek, párty s večerou... Deti si odnášajú z tábora svoje krásne práce, kopec zážitkov a tiež darček: plátno a štetce na ďalšiu tvorbu.

          • Sovička

          • Od 12. 7. do 16. 7. 2021 prebiehal v našej škole Denný letný tábor Sovička, po prvýkrát pre deti so špeciálnymi potrebami pod vedením p. uč. Forgáčovej a p. uč. Merkovej. Tábor bol naplnený hrami, súťažami, deti si namaľovali svoje tričko a spravili osviežujúcu tortu. Všetci si odnášajú krásne zážitky a my im prajeme ešte  prázdniny️ plné dobrodružstiev.

          • Kríž je znakom spásy...

          •  

            Táto pieseň znela dnes (16.7) v škole z detských úst. Dnešný deň je spomienkou na Pannu Máriu Karmelskú a náš duchovný otec – pán dekan Ján Smolka pri tejto príležitosti požehnal kríž, ktorý zdobí areál našej školy. Kiežby každý, kto pozdvihne svoj zrak k nemu, načerpal potrebnú silu, vieru i lásku zároveň.

          • Lúčime sa s predškolákmi

          • My budeme prváci, celá prvá trieda,

            v škole na nás vyčkáva veľká abeceda.

            Poznáme už farby, kvietky, zvieratá

            a do 10 každý škôlkar naráta.

            Nemáme strach z abecedy,

            zmýlime sa kedy-tedy.

            Nadšenie však kameň láme,

            keď si spolu zaspievame.

            Naše tablo je vystavené vo vitríne elektro obchodu COM-PA s. r. o. (zásielkovňa) na ul. Janka Palu.

          • Dovidenia

          • 30. jún bol dňom lúčenia. Do zborovne sa s pedagógmi prišli rozlúčiť deviataci: posledný príhovor, kvety, slzy na krajíčku.... Strávili tu kus svojho detstva, veríme, že budú mať na čo spomínať. 

            Druhá rozlúčka bola s predškolákm. Majú náš obdiv: naučili sa a zaspievali nám pesničku, zložili sľub predškoláka. 

            Všetkým želáme veľa úspechov a spokojnosti v novej škole.

          • Celoškolská púť na Skalku

          • Viete, že Skalka nad Váhom je najstarším pútnickým miestom v celom bývalom Uhorsku? A že je to naše diecézne pútnické miesto? Sme radi, že sviatok sv. Petra a Pavla sme mohli osláviť práve tu. Poďakovanie patrí všetkým, ktorí školskú púť pripravovali a bolo toho neúrekom: dohodnúť autobus, kňaza, miništrantov, hudobníkov, asistenciu, sprievodcu v kláštore... Niektoré deti tu boli po prvýkrát, veríme, že nie posledný. Jednou z myšlienok kázne otca Dušana bola láska: k Bohu aj blížnemu. Vravel, že tam, kde sa ľudia majú radi, podarí sa aj ťažká práca, že láska dokáže robiť zázraky. Želajme si a robme čo najviac takýchto zázrakov lásky - každý deň, stále...

          • Tour de France

          • Je cyklistický výlet v podaní 7. A. Kto ho vymyslel? Triedny p. uč Hanták – športovec a telocvikár. O bezpečnosť počas cesty sa staral aj p. riaditeľ Král a p. uč. Bárková. Vyrazili ráno z Nemšovej po Vážskej cykloturistickej magistrále cez Trenčín až do Opatoviec. Tu bola malá pauza na občerstvenie a na načerpanie síl do ďalšej etapy cez Kubrú, Trenčiansku Teplú do  Nemšovej. Spolu prešli 45 km. Majú náš obdiv.

          • Vyšívané obrázky

          • Po návrate do školy sme sa s piatakmi na technike pustili do vyšívania. Najprv nácvik stehov a potom šup na obrázok. Vyšívali sme na papier, do vytlačeného obrázka sme narobili dierky, aby sa ihla ľahšie prevliekala. Nebolo to vôbec jednoduché, niektorým sa papier trošku roztrhal alebo pokrčil. Zaujímavé bolo, že aj tí najväčší „urečnenci“ zabudli pri práci rozprávať:-) Hotový obrázok sme zarámovali – papierovým rámom, trošku prizdobili a tu je výsledok.

          • Duchovná kytica modlitieb

          • Od 24. 4. 2021, kedy v Skalke nad Váhom prijal biskupskú vysviacku Mons. Peter Beňo, uplynul už nejaký čas. V tomto čase na neho a jeho službu naši žiaci pod vedením p. uč. Mgr. Moniky Tatranskej a Mgr. Lenky Vrtíkovej nezabúdali. Na hodinách náboženstva sme sa modlili desiatok sv. ruženca, ktorý sme obetovali za nášho nového pomocného biskupa. Motivovali sme žiakov, aby aj svoje osobné modlitby, sv. omše, sv. prijímania, sebazápory a dobré skutky obetovali na tento úmysel.  

            Spoločne sme sa pomodlili:

            248 sv. ružencov

            555 modlitieb Verím v Boha

            855 modlitieb Otče náš

              18 modlitieb Zdravas Mária

            749 modlitieb Sláva Otcu

            355 sv. omší

            190 sv. prijímaní

            115 sebazáporov

            580 dobrých skutkov.

            Tak sme spoločne uvili duchovnú kyticu modlitieb, ktorú sme nášmu otcovi biskupovi do Nitry aj poslali. Pridali sme aj niekoľko osobných želaní od žiakov z každej triedy, ktoré žiaci doplnili aj obrázkami.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje