• Krásne a požehnané vianočné sviatky

          • Milí priatelia!

            Radostná zvesť o narodení Ježiša Krista nech prenikne naše srdcia, životy, rodiny... Nech našu každodennosť premieňa svojou blízkosťou Boh, ktorý sa stal jedným z nás. Aby sme vianočné sviatky a nový rok 2023 dokázali prežívať z lásky a pre lásku.

            Zo srdca vyprosuje Spoločenstvo Katolíckej spojenej školy v Nemšovej.

          • Organizácia vyučovania

          • 21.12. 2022 bude skrátené vyučovanie:

            1. hodina 8.00 - 8.35

            2. hodina 8.40 – 9.15

            3. hodina 9.30 – 10.05

            4. hodina 10.10 – 10.45

            5. hodina 10.55 – 11.30

            6. hodina 11.35 – 12.10

            22.12. 2022 udeľuje vedenie školy riaditeľské voľno, v tento deň sa nevyučuje.

            Od 23.12.2022 do 8.1. 2023 začínajú vianočné prázdniny, nástup do školy je 9.1.2023 (v pondelok).

            S pozdravom: vedenie školy.

          • Spája nás nádej a láska....

          • Kto prišiel na Vianočné tradície do našej školy, mohol zažiť práve takúto atmosféru. Program tradícií bol pestrý, začal vystúpením žiakov: spev, tanec, hra na flautu a keyboard, recitácia... Nasledovalo vyhodnotenie výtvarnej súťaže a počas celého popoludnia aj ukážky tradičných umení: pečenie oplátok, pletenie prútených košíkov, výroba sviečok s vosku. Triedy sa zmenili na miesto spoločného posedenia s rodičmi či bývalými žiakmi a pre návštevníkov bola pripravená aj kapustnica. Deti si pripravili rôzne výrobky na predaj: niečo milé pre potešenie, niečo chutné do bruška, niečo pekné na stromček či na ozdobenie sviatočného stola. Poďakovanie patrí všetkým, ktorí prispeli k zorganizovaniu tohtoročných Vianočných tradícií.

          • Škola Bontónu

          • Kultúrno - umelecká spoločnosť  Bojník z Bojníc pripravila zaujímavé predstavenie o tom, ako sa máme správať v spoločnosti, ako pozdraviť, ako podať ruku, prísť do reštaurácie, odložiť príbor na tanier tak, aby čašník vedel, či nám chutilo, či nechutilo, ako uviazať kravatu a iné užitočné veci. Herci mali oblečené dobové kostýmy a predstavenie bolo nielen poučné a zaujímavé, ale aj vtipné. Hlavné postavy si v ňom zahrali aj naši žiaci. 

          • Mikuláš v škole

          • Sv. Mikuláš bol kresťanský biskup. Rodičia mu zomreli, keď bol ešte mladým mužom. Po sebe však zanechali taký majetok, že Mikuláš sa nemusel báť o svoje živobytie. On sa však rozhodol všetko venovať chudobným. Vďaka svojmu bohatstvu zachránil mnoho odsúdených kresťanov, ktorých vykúpil, na svoje náklady dal postaviť aj nemocnicu. Zachránil rodinu, ktorej otec prišiel o všetky peniaze. Potajomky zobral mešec zlata a v noci pod rúškom tmy ho dal mužovi do okna ako veno pre jeho dcéry. Tak sa pravdepodobne začala tradícia obdarovávania na sv. Mikuláša.

          • Pomoc pre detský domov

          • V týždni od 5.12. do 9.12. sa uskutoční zber vecí pre deti z DD. Deti by najviac potrebovali:

            OBUV: topánky, tenisky, papuče, šľapky - aj nosené, ale zachovalé, KOZMETIKU: sprcháče, šampóny, kefky, vatové tyčinky... , ŠKOLSKÉ POTREBY: perá, pravítka, ceruzky, peračníky...

            Veci môžete priniesť pred vyučovaním alebo cez veľkú prestávku na chodbu pri riaditeľni.

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje