• DOPLŇUJÚCE VOĽBY DO RADY ŠKOLY

          •          V zmysle zákona NR SR č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a na základe vyhlášky MŠ SR z 15.4.2004 č. 291/2004 Z. z. boli vyhlásené doplňujúce voľby zástupcov rodičov žiakov ZŠ sv. Michala do Rady školy pri Katolíckej spojenej škole v Nemšovej na deň 25.09.2023.

                   Doplňujúce voľby boli vyhlásené na základe uvoľnených mandátov rodičov žiakov ZŠ sv. Michala – dvom rodičom deti ukončili dochádzku v ZŠ sv. Michala, 1 rodič sa písomne vzdal. Voľby prebiehali v čase o 15.30 v jedálni KSŠ. S kandidatúrou do Rady školy súhlasilo 5 rodičov. Z celkového počtu 167 oprávnených voličov z radov rodičov bolo prítomných na voľbách 60 voličov, teda nebola splnená podmienka nadpolovičnej väčšiny všetkých rodičov. Voľba bola opakovaná, kedy si  hlasovacie lístky  prevzalo 60 rodičov. Odovzdaných hlasovacích lístkov bolo 59. Platných hlasovacích lístkov bolo 59.

                    Prítomní rodičia zvolili za:

            - zapisovateľku Mgr. Beátu Krajčiovú 

            - overovateľov zápisnice Michaelu Koníčkovú a Ing. Otyliu Papierníkovú

            - volebnú komisiu: Anna Bialešová, Helena Mikušincová, Bc. Lenka Hošová

            Voľby boli tajné, každý volič mohol zakrúžkovať na hlasovacom lístku maximálne 3 kandidátov.

             

                    Zástupcami rodičov žiakov ZŠ sv. Michala do Rady školy pri Katolíckej spojenej škole v Nemšovej, Školská 9 sa stali:

            Branislav Krajči ................ 45 hlasov 

            Ing. Marta Ďurechová ...... 44 hlasov 

            Ing. Peter Prno ................ 39 hlasov

          • Biela pastelka

          • Aj v tomto školskom roku sa naša škola zapojí do zbierky Biela pastelka. Posporiť nevidiacich a slabozrakých môže každý z nás a to ľubovoľným príspevkom do prenosnej pokladničky v piatok 22. septembra 2023.

            Viac sa o zbierke dozviete tu:

          • Pozvánka

          • Vážení rodičia,

            pozývame Vás na plenárne rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční dňa 25. 09. 2023 (pondelok) o 15.30 hod. v školskej jedálni. Po skončení plenárneho rodičovského združenia budú prebiehať triedne rodičovské združenia. Vaša účasť na rodičovskom združení je potrebná.

            S pozdravom vedenie školy.

          • Oznam školského klubu detí

          • ŠKD bude v prevádzke od  5. 9. 2023.

            Ranný ŠKD                od 6.30 – 7.45 h,  pre žiakov so ŠVVP nebude ranný ŠKD

            Popoludňajší  ŠKD   od 11.25 - 16.00 h  

                                               od 11.25 – 15.00 h  pre žiakov so ŠVVP

            Prihlášku si vytlačte obojstranne pod týmto oznamom, alebo si ju môžete osobne vyzdvihnúť na vrátnici školy.

            Vyplnená prihláška musí byť odovzdaná 1 deň pred nástupom do ŠKD vychovávateľovi.

            Zápis do ŠKD bude 4.9.2023 od 10.00h – 13.00h v triede ŠKD1 oproti vrátnici školy.

            Pri zápise treba v hotovosti uhradiť aj poplatok za ŠKD za mesiac september, október – spolu 20€. Je možné zaplatiť aj na celý polrok dopredu september – január, spolu 50€.

        • Zoznam pomôcok pre prváka
          • Zoznam pomôcok pre prváka

          • Základný zoznam vecí pre prváka:

            školská taška, prezúvky pevné látkové, kľúčenka na krk, obrúsok na desiatovanie

            Peračník:  pastelky, ceruzky č.2 alebo HB- 3ks, guma, strúhadlo so zásobníkom, nožnice s tupým hrotom, lepidlo v tyčinke Pritt, obyčajné klasické pero na bombičky / nie stabilo/- perom budeme písať až v októbri

            Zošity:

            budeme písať do zošitov s predtlačou, ktoré žiaci dostanú

            č.643 - slovníček 1ks- na písanie odkazov,

            dosky na malé zošity, obaly na malé zošity 3 ks.

            skicár A4

            Obaly na veľké pracovné učebnice - 5ks

            Cvičebný úbor:

            Plátenky alebo tenisky s bielou podrážkou, ponožky, biele bavlnené tričko, tepláčiky, mikina - všetko v látkovom vrecku na zavesenie a podpísané. 

            Pomôcky na výtvarnú výchovu:

            Pokrývka lavice(igelit), väčšie staré tričko, mäkká handrička, umelý pohárik na vodu , vodové farby, 1 plochý štetec, 1 guľatý štetec /tenší, hrubší/, nožnice, lepidlo v tyčinke Pritt, voskovky,  sada farebných papierov, 30 ks výkres A4 - všetko podpísané v škatuli, príp. kufríku

          • Prihlasovanie na obedy - september 2023

          • Vážení rodičia, 

                školská jedáleň začne prevádzku 4. 9. 2023. Žiaci, ktorí nemajú čip na registráciu odobratého jedla si môžu vyzdvihnúť čip od 22. 8. 2023 do 25. 8.2023 v čase od 8.00 do 14.00. Poplatok za čip je 5 € v hotovosti. Žiaci, ktorí majú čip, si telefonicky, prípadne elektronicky na www.strava.cz s použitím svojho hesla prihlásia, od ktorého dňa budú chodiť na obedy. Do 25. 8. 2023 treba zaplatiť 30 € (20 eur je réžia za obdobie september až december 2023 10 eur je vratná kaucia) na číslo účtu školskej jedálne. Do variabilného symbolu treba uviesť evidenčné číslo dieťaťa.

          • Tak už je to tu...

          • 30. jún, posledný deň školského roka. Deň vyhodnocovania a odmeňovania, ale aj deň lúčenia... Taký bol  tento deň aj v našej škole. Žiaci sa zhromaždili v átriu školy a  nedočkavo čakali na príchod  našich najstarších - deviatakov. Posledný deň v škole zvládli na jednotku: dojali nás príhovorom, potešili kvietkom a rozveselili spevom. Nasledovalo odmeňovanie najlepších žiakov školy za úspechy vo vzdelávaní, v športových a vedomostných súťažiach z rúk pani riaditeľky a duchovného správcu školy. No a potom šup do tried pre vysvedčenia a odchod na prázdniny:-)

          • S kamarátkou energiou

          • Predposledný deň školského roka zažili žiaci 2.-6. ročníka malé náučno-zábavné podujatie s „tetou Etou“. Témou bola energia, jej zdroje a efektívne využitie. Deti si zasúťažili a používali pri tom profesionálne vedecké prístroje napr. termokameru, merač vetra, elektromer. Pre deti bol zabezpečený pitný režim a desiata vo forme ovocia a fit tyčinky. No a tí najlepší vyhrali zaujímavé vecné ceny.

          • MÁME NOVÝ ERB

          • Vznikol v spolupráci s doc. PhDr. Ing. Miroslavom Glejtekom, PhD. heraldickým konzultorom Konferencie biskupov Slovenska.

             

            Erb vyjadruje tieto skutočnosti:

            - Základom je „zasvätenie“ troch zložiek školy trojici svätých patrónov archanjelov:

            Materská škola – sv. Gabriel: je zastúpený vyrastajúcou ľaliou na stonke, čím je vyjadrené že sv. Gabriel bol zvestovateľom Panne Márii, a práve ľalia na stopke býva súčasťou ikonografie tejto scény aj v sakrálnom umení. Ľalia je typická a veľmi pekná heraldická figúra.

            Základná škola – sv. Michal: ten je zastúpený plamenným mečom, typickým atribútom tohto archanjela.

            Stredná škola – sv. Rafael: z jeho atribútov je pre heraldické účely vhodná práve ryba.

            - Všetci traja boli archanjelmi, čo je vyjadrené párom krídel, umiestnených v centrálnej časti erbu

            - Centrálne postavenie atribútu sv. Michala – meč -  je dané jednak potrebou heraldicky vyváženej kompozície a zároveň špecifickým postavením sv. Michala ako „kniežaťa nebeských vojsk“,  reprezentanta nebeskej ríše a patróna najväčšej zložky školy.

            - Farebnosť erbu vychádza z erbu Mesta Nemšová, čím je vyjadrené, že škola sídli na území mesta. To isté platí  aj o krídlach, ktoré sú aj súčasťou postavy archanjela v mestskom erbe.

            - Členením erbu na tri polia (dve zlaté-žlté) a jedno modré vzniká  jedinečná kompozícia, ktorá jasne deklaruje spojenie troch vzdelávacích inštitúcií v jedinej spoločnej.

            Heraldické pravidlá sú pomerne prísne a konzervatívne. Základom je, aby bol erb čo najjednoduchší a ľahko zapamätateľný.

            Heraldický register Slovenskej republiky predstavuje najvyššiu heraldickú autoritu  v Slovenskej republike a je zárukou heraldickej správnosti používaného erbu a tiež zárukou, že rovnaký erb, vlajku alebo pečať nepoužíva žiadny iný subjekt.

          • Medové raňajky

          • Sviatok Božieho Tela prežili naši žiaci slávnostne: bola pre nich pripravená akcia s názvom Medové raňajky. Ráno pred vyučovaním pripravili zamestnanci školy deťom chlebík s maslom a s medom. Všetky produkty pochádzali zo Slovenska, z okolia Nemšovej. Deti sa v priebehu dopoludnia vystriedali u 3 majstrov: u mliekara, u včelára a u pekára, ktorí ich zasvätili do tajomstva získavania a spracovania mlieka, medu, chleba. Práve chlieb je symbolom dnešného sviatku. Majsterka pekárka nám pripomenula dôležitosť slov: „Chlieb náš každodenný daj nám dnes“, ktoré pozná hádam každý...

            Po prestávke bol vyhlásený požiarny poplach, našťastie len cvičný. Sústredili sme sa pri telocvični, niektorí žiaci aj vyučujúci zažili evakuáciu v plynovej maske. Potom sme si mohli obzrieť požiarnické autá, ich vybavenie, hasiči ochotne odpovedali na otázky detí. Tiež bolo k dispozícii záchranné vozidlo – sanitka, tiež v plnej výbave. Zvedaví sa veľa pýtali a určite dozvedeli mnoho nových informácií.

          • Víťazstvo je naše

          • 6.6. a 7.6. nás čakalo vyvrcholenie florbalového snaženia: začalo postupom zo základného kola, cez okresné, regionálne, krajské až do vytúženého Celonárodného superfinále, v ktorom sa spomedzi 600 zapojených škôl stretlo 8 najlepších - víťazov krajov. Do týchto dvoch dní sme šli síce odhodlane, ale s veľkým rešpektom, keďže nás čakali veľmi silné tímy. Od zápasu k zápasu sme sa zlepšovali. V druhý hrací deň sme porazili v štvrťfinále Modru, v semifinále Michalovce a čakalo nás finále ktoré sme takticky a herne zvládli na jednotku a stali sme sa MAJSTRAMI SLOVENSKA žiačok.

            Veľké poďakovanie za odvedený tímový výkon patrí celému družstvu na čele s kapitánkou Romankou Velekovou.

          • Florbal - krajské kolo

          • Krajské kolo naše dievčatá opäť ovládli a ako víťazky postúpili do Celonárodného superfinale. Tu sa počas dvoch hracích dní stretne 8 najlepších škôl Slovenska. Ďakujeme aj fanúšikom z 9.A za podporu. Dievčatám budeme držaťe palce !!!

          • Spoznávame región

          • Pre deviatakov boli v máji priprvené dve zaujímavé exkurzie, na ktorých mohli spoznať firmy v okolí. Prvou bola Cemmac a.s. v Hornom Srní, kde sa oboznámili s technológipu výroby cementu, navštívili tiež lom vápenca. No a druhým miestom bol Old Herold a.s. v Trenčíne. Dozvedeli sa veľa o histórii celého závodu, v ktorom sa v minulosti nevyrábal len alkohol, ale bola tu aj výroba kvasníc. Pozreli sa do laboratórii a naučili sa niečo o výrobe jednotlivých likérov. Chlapcov najviac uchvátil moderný sklad a automatizované linky.

          • Ochrana života a zdravia

          • - je názov povinnej súčasti vyučovania, ktorej praktickú časť sme absolvovali minulý týždeň. Žiaci plnili rôzne úlohy na 4 stanovištiach. Trofej za výhru tohtoročnom OZO prevzala 8.A od bývalej 8.A (terajšej 9.A). Na 2.mieste je 6.A a na treťom mieste 5.A. Ďakujeme deviatakom za pomoc pri organizácii stanovíšť.

          • IQ olympiáda

          • V priebehu minulého mesiaca sa naši žiaci zúčastnili krajského kola IQ olympiády, ktoré prebiehalo online. Všetci sa umiestnili medzi 75% najúspešnejšími riešiteľmi. Na 4.mieste v kraji sa umiestnil Matej Pružinec 6.A a postúpil tak do regionálneho kola. Dnes sme si urobili teda výlet do Banskej Bystrice, kde si 80 najlepších detí regiónu zmeralo svoje sily. Do celoslovenského kola Matej síce nepostúpil ale sľúbil, že o rok to skúsi opäť. Ďakujeme za reprezentáciu školy.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje